Blog

HomeBlogEen nieuw jaar, een nieuwe workshop agenda!

Een nieuw jaar, een nieuwe workshop agenda!

Toen ik in september van start ging met de workshops was het toch een beetje spannend. Zouden de workshops goed onthaald worden? Zou ik de mensen ‘mee’ krijgen in mijn verhaal? Het is allemaal heel goed meegevallen en ondertussen pikten al meer dan 300 mensen een workshop mee.

Ik kreeg al heel veel foto’s van mensen die leerden handletteren en nadien aan de slag gingen, vaak samen met de kinderen.

Tijd voor een evaluatie dus.
De workshop handlettering werd enorm goed onthaald, maar het is een hele boterham om als ‘leek’ te verwerken. Ik leer mijn deelnemers namelijk ook brushletteren, en dat is best moeilijk als beginner.

Vanaf nu wordt de workshop handlettering dus opgesplitst. Bij de algemene workshop ‘handlettering, de basics’ maak je kennis met globale plaatje. Ik loods je door alle basics en leer je alles om nadien zelf verder te experimenteren en zelf aan de slag te gaan. We nemen dus iets meer tijd om het algemene concept van handlettering door te nemen (vormgeving, compositie, tips and tricks). Met deze workshop leer je echt van alles het belangrijkste kennen en kan je nadien zelf verder.

Ben je vooral fan van de sierlijke brushletters? Dan kan je je verder verdiepen in de aparte workshop ‘brushlettering: de basics’. Daar waar we bij handlettering: de basics kennismaken met brushlettering en je de basis meekrijgt, gaan we in deze workshop intensiever oefenen op brushlettering. Beide workshops zijn volledig los naast elkaar te volgen, je hoeft dus de workshop handlettering niet noodzakelijk eerst gevolgd te hebben. Volgde je de workshop handlettering en vond je het onderdeeltje over brushlettering het leukste? Dan kan je je in de aparte workshop verder gaan verdiepen.

Ook kreeg ik heel veel de vraag om handlettering voor jongeren te organiseren. Bij deze is dit ook gebeurd!

En dan als laatste mijn allernieuwste workshop: bullet journaling,  een nieuw plannersysteem om je dagelijkse leven beter te kunnen organiseren.  Een bullet journal bundelt al je gedachten op één plek bij elkaar, waardoor je eindelijk terug wat overzicht krijgt en je je gedachten niet meer als losse deeltjes moet gaan zoeken in je talloze post-its en aparte lijstjes.

Met een eigen zaak en drie kleine kinderen is het ook voor mij elke dag opnieuw zoeken naar een manier om alle ballen in de lucht te houden. Mijn bullet journal zorgt voor meer rust en structuur, en vooral voor een minder vol hoofd. Ik ben ontzettend enthousiast over dit systeem, en sta te popelen om jullie er alles over te vertellen. Want de missie van Alice is niet voor niets “de dagelijkse uitdagingen van ons leven pimpen, leuker én makkelijker maken”!

Nieuwe, frisse workshops om 2018 mee te starten dus, naast het geweldige aanbod van het naaiatelier van Kaffee Retouché. Want ook daar werd het aanbod verder uitgebreid. Onze missie om de workshops zo laagdrempelig mogelijk te houden blijft overeind. Katia leert je van A tot Z alles over de naaimachine. Je hoeft nog helemaal geen ervaring te hebben voor de beginnerscursussen. Ben je al goed vertrokken? Dan brengt Katia je graag alle nieuwe dingen bij in de diverse workshops voor gevorderden. Ook voor kinderen is er een leuk aanbod voorzien.

 

 

POST A COMMENT

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Blijf je graag op de hoogte van nieuwe workshops, producten en nieuws over Alice?

Schrijf je dan nu in op onze nieuwsbrief