Unplug

Ik geef ondertussen bijna een jaar workshops en dat geeft me ontzettend veel energie. Elke keer opnieuw een nieuwe groep mensen, die elkaar vaak niet kennen, en tot mijn grote verbazing uit alle uithoeken van het land. Dat geeft een verscheidenheid aan mensen, met heel uiteenlopende interesses, stijlen en leeftijden. Soms zijn het collega’s, soms mama’s met hun dochter of zoon, zussen, hartsvriendinnen, koppels… Ze vinden allemaal hun weg naar Hello Alice en ik geniet…zo ontzettend hard…

Ik krijg na afloop vaak hele leuke en enthousiaste reacties. Soms zijn dat ook hele bijzondere, die nog een hele tijd aan mijn ribben blijven plakken.  Want aan die gezellige workshoptafel ontstaan er gesprekken. Mensen vinden elkaar op een bepaalde manier, of ze genieten gewoon van de rust, van een paar uur tijd. Tijd voor jezelf.

Mensen die al een workshop bij me volgden hebben het me waarschijnlijk wel horen zeggen: we zijn zo ontzettend trots op onszelf dat we kunnen multitasken. Ja, want we willen alles kunnen, en liefst allemaal tegelijkertijd (geloof me, dat constant willen leven aan een razendsnel tempo is mijn eigen grootste valkuil).
In een workshop ben je met één iets bezig, en wordt al de rest even uitgeschakeld. In deze vluchtige tijd is dat heel erg zeldzaam geworden. Kostbaar ook.

Wanneer mensen me na afloop van een workshop toevertrouwen dat dit hun eerste keer genieten is na een lange ziekteperiode, of het de eerste keer is in maanden dat ze het knopje even konden uitzetten, dan kan ik alleen maar heel erg content zijn. Er ontstaan mooie gesprekken en ik hoor ook soms droeve dingen, maar op zulke momenten geloof ik dat ik mensen toch een beetje kan helpen met mijn workshops. Even de gedachten verzetten, even aan niets anders denken en na 2 uur opschrikken en merken dat de tijd om is… Yes, de flow is daar: het optimaal beleven van het moment. Dit moment. Niets meer, niets minder. Gelukzaligheid.

Liefs,

Tinneke

POST A COMMENT

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Blijf je graag op de hoogte van nieuwe workshops, producten en nieuws over Alice?

Schrijf je dan nu in op onze nieuwsbrief