Blog

HomeBlogDe eerste workshops

De eerste workshops

De afgelopen 2 weken gingen de eerste workshops van start. Katia van Kaffee retouché gaf de aftrap met haar naaiatelier. Ongelofelijk wat de deelnemers na drie uur konden afwerken. Bij het naaiatelier zijn de groepjes klein. Op die manier kan Katia optimaal ondersteunen en begeleiden. Met Hello Alice willen we een soort van Hello Fresh voor creatievelingen zijn. Geen gedoe, geen voorbereiding, geen materialen die je moet meebrengen… Jij hoeft enkel op te dagen, te genieten en te proeven… Op die manier maak je kennis met iets en kan je uitmaken of het je ding is. Je krijgt advies over de juiste materialen waardoor je bij een eventuele aankoop in de toekomst de juiste keuze kan maken.

Make-up artist Daisy Van Winkel gaf de duo-workshop grime voor tien enthousiaste duo’s. We hoorden regelmatig dezelfde opmerking: “Wat ben ik blij dat ik eens iets met één van mijn kindjes kan doen, want met meerdere kinderen komt die belangrijke quality time met dat ene kind er zo weinig van…”. Dit was echt de opzet van onze duo-workshop, en we kregen het even heel warm vanbinnen.

Ik gaf de madammen van Markant Buggenhout een stoomcursus handlettering. Gek hoeveel je met één zwart stiftje kan doen… De kaartjes, cadeaulabels, ramen en krijtborden zullen dit jaar met kerstmis mooi versierd zijn, want door de workshop en in het werkschrift van Alice vind je hopen inspiratie.

Binnenkort komen er workshops hairstyling aan. Een cursus voor jezelf, waar je de handigste do-it-yourself trucjes te horen krijgt van Veerle van Haarmode in om eindelijk meer met je haar te kunnen doen dan die dagelijkse paardenstaart. Daarnaast is er ook een duo-workshop voor ouders met hun kind. We zijn heel blij dat er ook al heel wat papa’s zich ingeschreven hebben om binnenkort het haar van hun dochters onder handen te nemen. Lijkt ons ontzettend leuk!

Je kan ook leren zelf stempels maken (dit kan écht iedereen!) of komen wobbelturnen met je kind. Dit is een combinatie van speelse bewegingsoefeningen, evenwichtsoefeningen, yogahoudingen en samenwerkingsspelletjes. In deze workshop kunnen kinderen tussen de 2 en 4 jaar kennismaken met de wobbel en beleven ze samen met hun mama, papa, meter/peter, grootouder, oom of tante een exclusief quality time momentje.

Weet je wat er ook op de planning staat? Creatief inpakken! Binnenkort vertel ik je hier meer over.

Je zal je misschien afvragen waarom ik zo’n uiteenlopend aanbod workshops wil aanbieden. Toeval? Helemaal niet.
De workshops hebben allemaal dezelfde gemeenschappelijke eigenschap; namelijk met kleine, eenvoudige ingrepen je dagelijkse leven een stukje vrolijker maken.

Net zoals zoveel andere generatiegenoten vraag ik me soms af hoe ik alles moet klaarspelen, want de zorg voor de kindjes, familie, vrienden gecombineerd met werk, hobby’s en/of sport maken het best druk. Ik zoek dan ook constant naar slimme trucjes om op een eenvoudige manier een waaw-effect veroorzaken. Het ziet er zot cool uit, maar het heeft me zo weinig tijd en moeite gekost. Handig toch?

Met ons platform voor creatieve workshops bieden we op een zeer laagdrempelige manier tijd voor jezelf aan. Tijd om je dagelijkse leven op een leuke en gezellige manier te pimpen. Tijd om andere mensen te leren kennen of om gezellige momenten door te brengen met die vriendin die je al veel te lang niet zag. Workshops die keer op keer een praktisch antwoord bieden op alledaagse gebeurtenissen die een leuke twist verdienen. Dus ja, ook hoe je met een simpel trucje je kind met een waaw-kapsel naar school kan sturen, of het handigste trucje kent om je pakjes snel en leuk in te pakken. Het zijn misschien maar kleine dingen, maar ze maken het leven een stukje leuker, makkelijker en mooier.
Want net zoals Alice in Wonderland hebben we allemaal te maken met verschillende konijntjes die elke dag keihard aan onze mouw trekken met een grote klok in de hand, schreeuwend dat er geen tijd meer is.
Herkenbaar? Jep.

Tot de volgende!

Liefs,

Tinneke

POST A COMMENT

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Blijf je graag op de hoogte van nieuwe workshops, producten en nieuws over Alice?

Schrijf je dan nu in op onze nieuwsbrief