VOLZET! Workshop drops biosfeer: maak je eigen afgesloten ecosysteem!

Laden Evenementen

VOLZET! Workshop drops biosfeer: maak je eigen afgesloten ecosysteem!

  • oktober 10, 2019

  • 19:30 - 22:00

  • €95

    Kopen

Samen met Ellen en Tanja van Drops ga je tijdens deze workshop zelf aan de slag om je eigen unieke biosfeer te maken. Ze helpen jou op weg en delen heel wat tips en tricks. Jij kiest zelf jouw planten en brengt ze op de juiste plaats aan in de fles met behulp van enkele specifieke tools. Op het einde van de avond wandel je buiten met jouw eigen gevulde 20 liter biosfeer en met tips om deze in topvorm te houden.

Wat is een biosfeer?

De drops zijn glazen flessen waarin een landschap wordt nagebootst. Doordat de fles nadien wordt afgesloten door middel van een kurk wordt dit een zelfvoorzienend ecosysteem.
Op die manier gedijen planten perfect in een gesloten milieu: ze hebben geen zuurstof uit de lucht nodig om te overleven, maar maken die zelf. Het is dus belangrijk dat je DROP voldoende licht krijgt zodat de dagelijkse fotosynthese kan plaats vinden. De planten passen hun groei aan de beschikbare ruimte aan, net als in de natuur.

Wat is nu ook weer fotosynthese?

OVERDAG:

de plant zet water, CO2 en licht om in suikers en ZUURSTOF

-> onze plant kan ademen.

‘S NACHTS:

De plant neemt zuurstof uit de lucht op en geeft CO2 en WATERDAMP af. -> Deze WATERDAMP beregent dan opnieuw de plant.

Praktisch:

Voorzie kledij die wat vuil mag worden of een schort,  we zijn tenslotte aan het tuinieren.
Deze workshop gaat door in Malderen, Handelsstraat 61. Inschrijvingen zijn pas definitief op het moment dat de betaling volledig is gebeurd. Het is niet mogelijk om een inschrijving op een later moment te annuleren. Het is wel altijd toegestaan om een andere persoon in de plaats te laten deelnemen aan de workshop. Wanneer Alice een workshop dient te annuleren ingevolge overmacht wordt het inschrijvingsgeld binnen de vijf werkdagen integraal teruggestort op rekening van de deelnemer.

Inbegrepen in de prijs:

  • Drankje en knabbeltje
  • Alle materiaal om jouw biosfeer te maken: 20l fles, planten, potgrond, mos, …
  • Tips en tricks

Duur:

2,5 uur

Drops Biosfeer?

Ellen en Tanja zijn 2 enthousiastelingen met heel wat inspirerende ideeën. Ze houden van creatief bezig zijn en van groen. Dit vormde de basis voor hun nieuwe project Drops.

Tickets

Tickets are not available as this event has passed.