Afgelast! Workshop boekbinden

Laden Evenementen

Afgelast! Workshop boekbinden

  • oktober 27, 2019

  • 13:00 - 17:00

  • €65

    Kopen
De kunst van het boekbinden is eeuwenoud maar blijft heel hip. Tijdens deze ecologische workshop van 4 uur leer je met prachtige resten papier van drukkerijen leer je boekbinden op een laagdrempelige manier. Neem je zelf gebonden boekje mee naar huis, samen met een bagage aan tips en kennis over materialen en technieken om zelf aan de slag te kunnen.
 
Tijdens deze workshop leer je verschillende boekbindtechnieken en leer je deze toepassen op eigen werk.
 
Na deze workshop ga je naar huis met je eigen pocketbook en een scheurblok met Zwitserse kaft.
 
De pocketbook is een handig genaaid boekje waarbij we banneroverschotten van cultuurhuizen gebruiken als mooie en stevige covers. Met deze slimme naaitechniek kan je je boek steeds blijven vernieuwen door zelf nieuwe katernen toe te voegen. Daarnaast experimenteren we met gekleurde boekbinderslijm en maken we een scheurblok. Daarrond voorzien we een Zwitserse kaft waarbij de kleurrijke rug van de scheurblok zichtbaar is.
 
Voor deze workshop hoef je niets mee te brengen, alle materiaal wordt voor jou voorzien.
 
Over Redopapers
 
Redopapers is een project van grafisch vormgevers Linde Luyten en Tille Lingier. Met Redopapers geven ze een nieuw leven aan papieroverschotten. Gedreven door hun passie voor vakmanschap, typografie en tactiel ontwerp, verkent Redopapers manieren om dit papier in eer te herstellen en er unieke, handgemaakte designproducten mee te creëren. Redopapers maakt unieke, handgemaakte producten met ‘misprints’ van drukkers.
 
Het drukproces bij drukkerijen resulteert in een hoop papieroverschotten, bedrukt en onbedrukt. Gepassioneerd door ambachtelijk werken met papier, typografie en mooi, tastbaar design, onderzoekt Redopapers manieren om dit papier te verwerken tot unieke, handgemaakte design producten zoals weekplanners en andere papier accessoires.
 
Tijdens de workshop leren we de cursisten boekbinden, dit op een toegankelijke manier.
 
Linde en Tille werken met resten papier en fijne doorlopers van de drukkerij, ook geven ze veel tips mee waar ze de nodige materialen kunnen vinden of met welke materialen van thuis dit ook mogelijk is.
 
Inschrijvingen zijn pas definitief op het moment dat de betaling volledig is gebeurd.
Het is niet mogelijk om een inschrijving op een later moment te annuleren. Het is wel altijd toegestaan om een andere persoon in de plaats te laten deelnemen aan de workshop.
Wanneer Alice een workshop dient te annuleren ingevolge overmacht wordt het inschrijvingsgeld binnen de vijf werkdagen integraal teruggestort op rekening van de deelnemer.

Tickets

Tickets are not available as this event has passed.