Handlettering voor beginners

Laden Evenementen

Handlettering voor beginners

 • december 5, 2017

 • 19:30 - 22:00

 • €28

  Kopen

Handlettering & (moderne) kalligrafie hebben de laatste jaren heel wat aan populariteit gewonnen. Terecht, het is dan ook een fantastische en laagdrempelige manier om een persoonlijke toets aan wenskaarten, brieven en zoveel meer toe te voegen. Bij handlettering gaan we letterlijk letters tekenen, mooi samengebracht in een evenwichtige compositie en aangevuld met kleine illustraties.

Was jij vroeger die tiener die omslag van de schoolagenda volledig vol kriebelde met krulletjes en frulletjes? Dan is deze tekenworkshop absoluut iets voor jou. Ik neem je mee in de wereld van de letters en leer je om je frulletjes om te zetten in een mooi ontwerp. In deze workshop kan je helemaal opgaan in een roze bubbel, waar je je volledig overlevert aan het tekenen van letters. Ja, voor mij is dit absoluut mindfulness voor creatievelingen!

DE WORKSHOP:

In het eerste deel van de workshop maken we kennis met de aangewezen materialen, typografie en juiste compositie van woorden. We staan stil bij verschillende lettertypes en hoe ze evenwichtig met elkaar te verenigen, vergezeld van fijne illustraties. Nadien ga je zelf aan de slag. We leren ook werken met een brushpen om de combinatie handlettering met moderne kalligrafie te kunnen maken.

Handlettering vergt best wat oefening, maar met de handleiding die ik speciaal voor deze workshop heb samengesteld ga je naar huis met een schat van informatie die je kan toepassen op je wenskaarten, posters, etiketten, cadeauverpakkingen, labels, krijtborden & etalages! De toepassingen zijn eindeloos, en dat maakt het heel erg boeiend.

Op het einde van de workshop krijg je je persoonlijke handlettering manual mee naar huis, samen met een door jou mooie handgeletterde quote, hersenspinsel, naam en natuurlijk heel veel inspiratie om thuis verder aan de slag te gaan!

PRAKTISCH:

In deze workshop hoef je zelf niets mee te brengen, alle materiaal wordt voor jou voorzien. We werken met het juiste potlood, het juiste papier, de beste fineliner en gel- en brushpen.
Daarnaast is deze workshop vooral heel gezellig. Drankjes en lekkers staan klaar, en het is een fijn moment om samen met andere creatievelingen aan de slag te gaan. Neem je even pauze, dan kan je ondertussen snuisteren in de pop-up shop van Alice.
Inschrijvingen zijn pas definitief op het moment dat de betaling volledig is gebeurd.
Het is niet mogelijk om een inschrijving op een later moment te annuleren. Het is wel altijd toegestaan om een andere persoon in de plaats te laten deelnemen aan de workshop.
Wanneer Alice een workshop dient te annuleren ingevolge overmacht wordt het inschrijvingsgeld binnen de vijf werkdagen integraal teruggestort op rekening van de deelnemer.

DUUR:

ongeveer 2,5 uur.

VOOR WIE?

Deze workshop is geschikt voor mensen die houden van tekenen, taal en typografie en willen beginnen met handletteren.
Aan deze workshop kunnen maximaal 10 personen deelnemen, dit om optimaal advies te kunnen geven over de technische uitwerking van je ontwerp.

DE WORKSHOPGEVER:

Tinneke Van Sande is grafisch vormgever en zot van typografie en taal. Een mooie tekst op een heel laagdrempelige manier vormgeven en op alles kunnen toepassen… Handlettering is de perfecte combinatie! Wanneer Tinneke aan het letteren is geslagen kan je haar heel ver weg vinden, ergens in een roze bubbel….:)


Liever een workshop op maat voor een exclusieve avond onder vriendinnen, collega’s of voor een vrijgezellenfeest? Ingevuld als high tea party met sweets of net met feestelijke bubbels en apéro? De mogelijkheden zijn eindeloos.  Stuur een mailtje naar [email protected] en we werken samen een workshop op maat uit.

 

 

 

 

Wie zijn aanwezig

6 personen hebben zich aangemeld voor Handlettering voor beginners

 • Mieke Roels
 • Nathalie Nayer
 • Jill Van Cauwenbergh
 • Lisa Van Campenhout
 • Leen Van Aken
 • Lieve Van Aken

Tickets

Tickets are not available as this event has passed.